Home › Forum › Porscheforum Technisch › Algemeen › Invoeren auto uit Duitsland
- Dit onderwerp bevat 20 reacties, 10 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 17 jaren, 4 maanden geleden door Godspeed.
-
MakerDiscussie
-
4 september 2007 om 14:08
Met ons eengemaakt Europa zou er een vrij verkeer van kapitaal en goederen moeten zijn, maar hoe werkt het in de praktijk? Als je een wagen uit Duitsland naar België wil brengen, welke zijn dan de stappen die je moet ondernemen (aangeven aan de douane?) en de kosten?
-
MakerDiscussie
-
Allemaal van harte bedankt voor de reacties!
Meer info over de betreffende wagen volgt later wel 😉als zeflstandige of bedrijfsleider koop je beter een ‘MehrwertSteuer Ausweisbar’
ben je particulier dan maakt het eigenlijk niet uit dus[quote=”911-lover”:3us1qwpv]Inderdaad, als de wagen bij een garage/handelaar staat.
Van particulier naar particulier is het net als hier en moet er geen BTW betaald worden[/quote]Bij een handelaar betaal je niet altijd de BTW… als het om een particuliere wagen gaat (in Duitsland “Privat” genoemd) is er voor de koper ook geen BTW, de handelaar is enkel BTW over de marge verschuldigd.
Als de handelaar een auto heeft staan die hij van een leasingmaatschappij of een bedrijf/zelfstandige heeft gekocht is er wel BTW verschuldigd. Als particulier betaal je dan gewoon die BTW.Inderdaad, als de wagen bij een garage/handelaar staat.
Van particulier naar particulier is het net als hier en moet er geen BTW betaald worden[quote=”911-lover”:3fz1ta85]Dat hangt ervan af of je die privé koopt of voor handelsdoeleinden of wagen van de zaak.
In het eerste geval betaal je daar de BTW,
In de andere gevallen niet , maar betaal je hier de BTW (die vroeger 5 en nu 2% meer is)[/quote]Dus als particulier betaal je in duitsland 19% ipv hier 21?
Dat hangt ervan af of je die privé koopt of voor handelsdoeleinden of wagen van de zaak.
In het eerste geval betaal je daar de BTW,
In de andere gevallen niet , maar betaal je hier de BTW (die vroeger 5 en nu 2% meer is)Bij een okkasiewagen: Betaal je dan in duitsland de btw of betaal je geen btw?
Hier vind je ook veel nuttige info :
http://fiscus.fgov.be/interfdanl/burgers/wagen_kopen/index.htm
[quote=”911-lover”:703ilr2j]Neen,
Als de wagen in Duitsland is afgemeld zijn de TüV zegels er afgekrast en kan je die plaat niet gebruiken.
Is die wel nog aangemeld en verzekerd kan je er idd mee hierheen rijden doch daarna moet de wagen dan nog afgemeld worden en de nummerplaten onklaar gemaakt worden[/quote]Klopt. Ik heb 2 jaar terug een Mazda Mx-5 in Duitsland gekocht en ben met de nummerplaat (en de verzekering) van de eigenaar naar België gereden.
Nadien moest ik naar de duitse ambassade in Brussel om de platen af te melden. Kost een 25 eur. En ik heb één plaat terug meegedaan als souvenir 😀Het gelijkvormigheidsattest (C.O.C.) van de wagen had de eigenaar niet, maar hij heeft dit zelf opgevraagd bij de duitse importeur en nadien netjes naar mij opgestuurd.
Voor de D.I.V. moet je zeker beschikken over de Fahrzeugbrief en het bewijs van Abmeldung!
Hoe zit het met de BTW?
Betaal je als partikulier gewoon de duitse btw, of betaal je ginder geen BTW en hier de volle pot?hallo, ik heb de mijne 3 maand geleden geïmporteerd uit Duitsland
Porsche Zentrum heeft voor mij kosteloos gezorgd voor transitplaten met 2 maand geldigheidsduur. Hier was ook verzekering inbegrepen.
enige wat ik heb moeten doen was naar douane gaan en 10 cent (!!) betalen voor vignet 705 en daarna een gewone keuring laten doen, niks speciaal en tot slot nog Belgische verzekering in orde brengen,
als je om je nummerplaat gaat bij DIV moet je wel zorgen dat je dat doet als er een douanier aanwezig is. Hier was dat ma wo en vr voormiddag
meer was dat allemaal nietaan die transitplaten zijn ook een aantal voordelen verbonden
de wagen is ingeschreven in duitsland dus betaal je hier nog geen verkeersbelasting
in mijn geval overlapten die 2 maanden ook de ‘verjaardag’ van de wagen
daarmee kwam ik in een lager tarief voor BIV terechtis ook wel cool vind ik om met een P. met duitse platen rond te rijden 8)
vanaf 96 (overgangs jaar) hebbben sommige wagens al een europees gelijkvormigheids attest
als de wagen uit nederland of soms zelfs duitland afkomstig is zou het kunnen dat het er niet bij is maar bij de merkdealer in het land dat je de wagen koopt kan dat zonder problemen aangevraagd worden
indien je de wagen met transit platen overbrengt kan je tijdens de duur(kan tot enkle maanden worden ) van de transit plaat de auto met deze platen ter keuring aanbieden geen transit plaat of plaat vervallen moet het met garage plaat gebeuren
Vanaf welk jaar hebben de voertuigen een Europese homologatie? ❓ en is er geen homologatiekeuring meer nodig 🙄
Eric63
Je kan ook “transitplaten” kopen. Deze zijn 14 dagen geldig en dienen voor export. Bij deze platen zitten de taxen en de verzekering allemaal in 1. Je moet wel naar een speciaal lokket in duitsland die aanvragen ( enkel in de voormiddag open dacht ik ).
Maar het werkt heel goed. Wij zijn zo een Mercedes gaan halen in D en we hadden zelfs europese garantie op die wagen.
Neen,
Als de wagen in Duitsland is afgemeld zijn de TüV zegels er afgekrast en kan je die plaat niet gebruiken.
Is die wel nog aangemeld en verzekerd kan je er idd mee hierheen rijden doch daarna moet de wagen dan nog afgemeld worden en de nummerplaten onklaar gemaakt worden
- Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.