Print deze pagina

Virtual Reality bij Porsche Speciaal

 

Stuttgart. Door smartglasses aan te doen kan je nu in een virtuele wereld met je eigen handen een historische Porsche bouwen: bezoekers kunnen zo'n 70 jaar geleden de eerste Porsche-werkplaats en zijn omgeving in het Oostenrijkse Gmund weer tot leven brengen,tot in de kleinste details. "Porsche Future Heritage" stelt bezoekers in staat om wagens te assembleren en een 356 coupé te lakken. De smartglasses brengen je terug naar het jaar 1948 in virtual reality (VR).

 

Tijdens het jubileumjaar biedt de VR-ervaring bezoekers iets buitengewoons: ze worden actieve deelnemers aan de montage van de eerste Porsche-sportauto's, waardoor ze deel uitmaken van de oprichting van het merk. Deze virtuele reis door de tijd vindt plaats in een speciaal paviljoen voor de ingang van het Porsche Museum. Het is toegangkelijk tijdens de openingsuren van het museum en op maandag van 9:00 tot 18:00 uur. Bezoekers van Porscheplatz kunnen kosteloos deelnemen aan dit tijdreizers avontuur tot 26 augustus 2018.

Porscheplatz-app: digitale gids 
De VR-ervaring is het nieuwste onderdeel van het digitale belevingsconcept in Zuffenhausen, dat zich concentreert rond de Porscheplatz-app. De app is gratis beschikbaar in zowel het Duits als het Engels voor Android- en Apple-toestellen en wordt voortdurend uitgebreid en geupdate. Het geeft gedetailleerde informatie over alle activiteiten en faciliteiten van de hoofdfabriek van de sportwagenfabrikant in Zuffenhausen en geeft deze weer op een kaart, bijvoorbeeld nieuws over het Porsche Museum. Een bijzonder voordeel voor bezoekers: de audiogids voor het museum is volledig geïntegreerd in de Porscheplatz-app en is eenvoudig toegankelijk wanneer u zich op het terrein bevindt.

De app biedt ook een overzicht van verschillende onderwerpen met betrekking tot sportwagenproductie in Porscheplatz, met name de afzonderlijke fabrieksgebieden en hun locaties. De digitale assistenten die in de app zijn ingebouwd, kunnen zelfs gedetailleerde vragen over de functies en faciliteiten van de hoofdinstallatie beantwoorden.

"Met de Porscheplatz-app kunnen onze fans en klanten nog dieper doordringen in de wereld van Porsche", aldus Robert Ader, Vice President Customer Relations bij Porsche AG. "De Porscheplatz-app biedt uitgebreide en op maat gemaakte informatie, vooral bij het plannen van een bezoek - een duidelijke meerwaarde voor onze klanten." Samen met het team "Historische communicatie" zijn de bestaande fascinerende bezoekerservaringen verder ontwikkeld in de app. "Om uw bezoek aan Porscheplatz nog gevarieerder te maken, is Porsche van plan om nog veel meer onderwerpen en inhoud aan de app toe te voegen en de bestaande attracties nog meer te integreren in de digitale begeleiding", zegt Achim Stejskal, directeur van het Porsche Museum en historische communicatie.

Je kunt nu het Porsche Museum volgen op Instagram
Het Porsche Museum breidt zijn aanwezigheid op sociale media uit: fans en geïnteresseerden kunnen naast facebook nu ook op de hoogte blijven van de activiteiten van het Porsche Museum op Instagram. Inzichten in de geschiedenis van de fabrikant van sportwagens en actuele snapshots worden meerdere keren per week op www.instagram.com/porsche.museum geplaatst.