Print deze pagina

911 GT2 RS MR is de snelste sportwagen voor de weg in 'De Groene Hel' Speciaal

Stuttgart: Porsche heeft in samenwerking met Manthey-Racing een nieuw record op de Nürburgring-Nordschleife. Op donderdag 25 oktober 2018 voltooide de Porsche GT2 RS MR met 515 kW (700 pk) een ronde van het 20,6 kilometer lange circuit in 6: 40,3 minuten. Geen enkel ander legaal wegvoertuig was ooit zo snel op 'The Green Hell'. Lars Kern zat aan het stuur van de sportwagen, die speciaal was opgezet voor de 'Nordschleife' door Porsche-ingenieurs en Manthey-Racing-experts. De Porsche-testrijder heeft in september 2017 al een ronderecord behaald in een Porsche 911 GT2 RS * -serie.

 

"We hebben de hele dag op het weer gelet en hebben er goed over nagedacht of zo'n stint mogelijk was. We zouden geen risico's hebben genomen als het regende of als de baan enigszins vochtig was ", zegt Dr. Frank-Steffen Walliser, hoofd van Motorsport en GT Cars. De Porsche 911 GT2 RS was uitgerust met de nieuwe prestatiekit van Manthey-Racing, aangevuld met een algemene set-up van het voertuig die was afgestemd op de circuitkenmerken van de Nürburgring-Norschleife. "In deze testrit wilden we het potentieel van het voertuig opnieuw beoordelen. Het resultaat is vrij indrukwekkend. Dit toont opnieuw heel duidelijk de opwindende mogelijkheden van deze sportwagen. "

De Porsche GT2 RS werd in 2017 op de markt gebracht als de snelste en krachtigste 911 aller tijden, tot nu toe. In de afgelopen maanden hebben Porsche-ingenieurs hun knowhow gebruikt bij de ontwikkeling van de 911 RSR- en 911 GT3 R-raceauto's en de ervaring van Manthey-Racing, opgedaan in tal van succesvolle races op de Nürburgring-Nordschleife. De gerichte modificaties omvatten chassis en aerodynamica. De technici richtten zich te allen tijde op geschiktheid voor het rijden op de weg.

"De rit was erg leuk", zegt ontwikkelingsingenieur Lars Kern. De 31-jarige kent de 'Ring' heel goed dankzij test- en recordritten en talloze VLN-races. "De balans van de auto is ook erg goed met het nieuwe pakket. Ik hoefde geen grote risico's te nemen om snel te zijn. Maar ik had maar één poging omdat het al donker werd. Het lukte echter al de eerste keer. "Manthey-Racing CEO Nicolas Raeder vult aan:" We zijn erg trots. Het was een geweldige uitdaging om de toch al enorm snelle Porsche 911 GT2 RS nog sneller te maken. "

in herfstachtige maar droge omstandigheden maakte Lars Kern optimaal gebruik van het enorme potentieel van de Porsche 911 GT2 RS MR op zijn recordschoot onder de ogen van een notaris. Voor de brandstof vertrouwde Porsche op Esso als een bewezen partner van motorsport. De bestuurdersstoel was de enige wijziging in vergelijking met de versie van de GT2 RS MR die nu bij Manthey-Racing kan worden besteld voor clubsport- en circuitdagevents.

Om veiligheidsredenen werd een race-kuipzitting in het recordbrekende voertuig gemonteerd. Deze aanpassing leverde geen gewichtsvoordelen op.

Over de Porsche GT2 RS: De snelste en meest krachtige Porsche 911 maakte zijn werelddebuut in juni 2017 in Goodwood in het Verenigd Koninkrijk. De 3,8-liter motor produceert 515 kW (700 pk) en levert een koppel van 750 Nm. De topsnelheid van de sportwagen met achterwielaandrijving is 340 km / u. De tweezitter weegt slechts 1,470 kilogram en accelereert van een staande start naar 100 km / h in slechts 2,8 seconden. In september presenteerde Porsche de nieuwe Porsche 935, gebaseerd op de ultramoderne technologie van de 911 GT2 RS, op de Rennsport Reunion VI in Laguna Seca, Californië (VS). Het exclusieve voertuig, dat is ontworpen voor gebruik op circuit, wordt volgend jaar aan klanten geleverd in een beperkte productie van slechts 77 auto's. Manthey Racing Het bedrijf Manthey-Racing is gevestigd in Meuspath op de Nürburgring en wordt beheerd door de broers Nicolas en Martin Raeder. Porsche AG bezit een aandeel van 51 procent in het bedrijf. Manthey-Racing biedt diensten, deelpakketten en race-evenementen voor klanten. Het raceteam uit de Eifel is de enige recordhouder met zes overwinningen in de 24 uur van de Nürburgring. Het team van Meuspath is onder meer verantwoordelijk voor de twee 911 RSR die deelnamen aan het FIA World Endurance Championship (WEC). In deze raceserie behaalde Porsche in juni 2018 een klasseoverwinning in de 24 uur van Le Mans. Het Porsche GT-team heeft momenteel ook een duidelijke voorsprong in de algemene WEC-classificatie.

Media

Communications Porsche AG / Communications Sports Cars